Zoeken
  • Sophie Deleu

Zeg het eens met complimenten!

Het is weer tijd voor de organisatie van een kerstviering of een nieuwjaarsbijeenkomst. Wil je jouw team of afdeling dit jaar – of begin volgend jaar – verrassen met een geweldige opsteker? Zijn je collega’s toe aan een schouderklopje omdat ze er het beste van hebben gemaakt? Hebben je medewerkers een dikke pluim verdiend? Wij helpen je aan de nodige veren!


Tijdens een wervelend diner, lunch of borrel worden de deelnemers getrakteerd op prachtige filmfragmenten waarin ontroerende complimenten worden uitgedeeld. Aan de hand hiervan wordt iedereen geïnspireerd en uitgenodigd om – terugblikkend of vooruitkijkend – positieve en grappige werkervaringen te delen. Liefst in de vorm van een compliment aan een collega natuurlijk! Maar in elk geval in bevestigende, respectvolle bewoordingen. Dit onder de bezielende leiding van complimentenmeesters Marc van den Hoop (Simply Special) en Sophie Deleu (Espritdeleu). Ze helpen ook met het ontvangen natuurlijk; complimenten geven is voor sommigen gemakkelijker dan krijgen. Maar zonder uitzondering geldt de formule: gedeelde complimenten = dubbele complimenten!


Niemand de deur uit zonder compliment!


Hoe gaat de organisatie van een complimentendiner (-lunch, of -borrel) in zijn werk? Door middel van een intakegesprek wordt bepaald welke complimenten het meest op zijn plaats zijn voor jouw team of afdeling. Mogelijk heb je zelf al een paar schouderklopjes in gedachten? Wij verdubbelen de inzet! We maken ook een inschatting van de gewenste toonzetting (formeel of juist niet, grappig of serieus, kort of uitgebreid) en de sfeer (feestelijk of zakelijk, kerst of nieuwjaar etc.). Desgewenst nemen we de hele organisatie ter hand, maar je kunt ook veel zelf doen. Aan de hand van het gesprek doen we een voorstel op maat.


Uit onderzoek van de Universiteit Maastricht en de Erasmus Universiteit:

Het geven van complimenten op het werk heeft zin! Werknemers die regelmatig een oprecht compliment ontvangen van hun leidinggevende, worden hier productiever van. Het effect van een compliment blijkt collectief te zijn. Onderzoeker: “Wat mij vooral verbaasde was dat zelfs wanneer alleen de beste werknemer publiekelijk complimenten krijgt, andere werknemers niet gedemotiveerd raken, maar óók harder gaan werken.”Creativiteit en een persoonlijke touch worden extra gewaardeerd, zo laat het onderzoek zien. "Werknemers raken pas gemotiveerd als ze zien dat hun leidinggevende moeite doet."

57 keer bekeken0 reacties

© 2018 by EspritDeleu